Tai Chi

Tai Chi is een rustige bewegingsvorm waarbij het vooral draait om soepele en vloeiende bewegingen. Uiterst geschikt voor mensen met stijve spieren en gewrichten. De oefeningen zijn ook zittend uit te voeren, voor als je niet zo lang kunt staan.

Mensen met reuma die Tai Chi willen uitproberen, hebben vaak niet voldoende aan één proefles. De bewegingen zijn langzaam en vloeiend, en daardoor op zich niet belastend. Maar toch zijn het heel andere bewegingen dan je gewend bent. Sommige mensen zijn geneigd om teveel spierspanning op te bouwen, wat tijdelijk extra pijn kan veroorzaken. Dat is geen reden om meteen teleurgesteld af te haken. Integendeel.

Als je nog een paar lessen neemt, weet je beter waar je op moet letten. Je maakt de bewegingen een stuk kleiner, en laat je lijf langzamerhand gewend raken aan de bewegingen. Je zult merken dat je steeds minder napijn krijgt. Hierdoor bouw je vertrouwen op in je lijf.
Na meerdere lessen kun je eigenlijk pas echt beoordelen of Tai Chi iets voor jou is. Daarom krijgen leden de eerste drie lessen gratis.
foto Margje Neve

Ledenvoordeel: drie gratis lessen Tai Chi

Wat:
Voor wie:
Docent:
  de eerste drie lessen Tai Chi gratis
leden van Reumapatiëntenvereniging Almere 
Margje Neve, Wu-xing Almere 

 

Hoe ziet een les Tai Chi eruit?

Het eerste half uur doen we losmaakoefeningen, het tweede half uur de eigenlijke Tai Chi oefeningen. Dat doen we staande. Maar voor mensen die (nog) niet zo lang kunnen staan, zetten we een stoel of krukje neer. Niemand kijkt vreemd op als je even gaat zitten. De meeste oefeningen zijn trouwens prima zittend te doen.

Kleding: makkelijke, niet knellende (sport)kleding. Er is een ruimte om je om te kleden. Het liefst draag je (dikke) sokken, maar slippers of ander licht schoeisel is ook goed. Als je steun(zolen) nodig hebt voor je voeten, houd je gewoon je schoenen aan.

Ervaringen van een Tai Chi beoefenaar

“Ik doe nu bijna een jaar Tai Chi en ik zou niet meer zonder kunnen. Na de eerste twee lessen kreeg ik nekpijn. Daar baalde ik stevig van. Maar de lerares zei dat ik veel teveel deed, hoewel ik zelf dacht dat ik me best inhield. Ze adviseerde me om mijn armen dichtbij mijn lichaam te houden en hele kleine bewegingen te maken. Dat hielp inderdaad meteen. Sindsdien heb ik bijna geen nekpijn meer. En inmiddels kan ik mijn armen steeds verder strekken. Ik ga vooruit, al gaat het langzaam. Zoiets heeft gewoon tijd nodig.”

Meld je aan voor de proeflessen Tai Chi

De ervaren Tai Chi docent Margje Neve geeft 7 lessen per week, zowel overdag als ’s avonds, in alle wijken van Almere. Kijk op de website van Wu-xing welke les jou het beste uitkomt. Bel Margje om een afspraak te maken voor de proeflessen en meld dat je gebruik wilt maken van het ledenvoordeel voor de drie gratis proeflessen.

telefoon: 036-535 6677
mail:

Hoe het werkt als je met Tai Chi door wilt gaan

Een seizoen is van september tot en met december, en van januari tot en met mei. De lessen kosten 8 euro en je betaalt per seizoen. Stroom je halverwege het seizoen in, dan betaal je alleen voor de lessen die nog resteren.(met aftrek van de drie gratis lessen). De lessen waar je voor betaalt krijg je allemaal, ook al ben je misschien niet elke week aanwezig.

  • Kun je een keer niet tijdens je vaste les? Dan kun je een les op een ander tijdstip in de week volgen.
  • Kun je een paar weken niet, vanwege vakantie? Dan kun je de gemiste lessen in hetzelfde seizoen inhalen. 

Meer informatie over proefles Tai Chi

Bel het secretariaat van de vereniging op 06 - 38 64 91 65 of mail .

RPV-Almere © 2018 - Webdesign WSonline