Reumacafé 10 juni over zelfmanagementtraining

Artrose, fibromyalgie, reumatoïde artritis: voor elke vorm van reuma is zelfmanagementtraining geschikt. Trainer Els Marijt vertelt hier meer over tijdens het Reumacafé op zaterdag 10 juni. Het Reumacafé vindt plaats in GrandCafé Anno op de Grote Markt 121. Tussen 11 en 12 uur kunnen mensen met reuma binnenlopen. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.

foto Els Marijt 2

De training heet Reuma Uitgedaagd en wordt aangeboden door het Reumafonds. Het is de bedoeling om dit najaar een training in Almere te geven. Els Marijt is één van de twee trainers, die zelf ook een vorm van reuma hebben.

Els: “De training is opgezet als ‘zelfmanagementraining’. Je gaat drie afzonderlijke dagen werken aan je persoonlijke doelen. Sommigen willen bijvoorbeeld leren om beter hun grenzen aan te geven. Anderen willen beter leren communiceren over hun aandoening. Het gaat erom dat je de regie weer in eigen handen krijgt.”
Els vindt ook het contact tussen de deelnemers heel waardevol: “Ook na de training houden mensen vaak contact om elkaar te kunnen steunen.”

De Reumacafé ’s zijn elke tweede zaterdag van de maand. De opzet is informeel: mensen schuiven aan en gaan met elkaar in gesprek. Bij elk Reumacafé zijn leden van de reumapatiëntenvereniging aanwezig om tips en trucs te delen over het omgaan met reuma.

Meer informatie
Reumapatiëntenvereniging Almere, of bel het secretariaat op 06 - 38 64 91 65.

Informatie over Reuma Uitgedaagd

 

RPV-Almere © 2019 - Webdesign WSonline