Reumacafé op 14 oktober: hobby en reuma

Quiltster Mia de Vos kreeg artrose in haar handen en moest haar hobby anders gaan aanpakken. Zij deelt haar ervaringen tijdens het Reumacafé op zaterdag 14 oktober in GrandCafé Anno op de Grote Markt 121. Tussen 11 en 12 uur kunnen reumapatiënten binnenlopen. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. 

Creatieve oplossingen
Vragen die aan de orde komen zijn ’wat betekent een hobby voor jou?’, ‘kun je nog wel goed je hobby uitoefenen als je spieren en gewrichten pijn doen?’ en ‘welke oplossingen heb je gevonden?’ Mia de Vos heeft haar draai uiteindelijk gevonden.  “Ik ben een verwoed handwerkster. Van oudsher is dat traditioneel, en alles met de hand. Tja, als dan de artrose toeslaat moet je creatief gaan nadenken als je je passie wilt blijven uitoefenen. Soms zijn de oplossingen zo simpel dat je je afvraagt waarom je daar niet eerder aan hebt gedacht.”

Elke 2e zaterdag van de maand
De Reumacafés zijn elke tweede zaterdag van de maand. De opzet is informeel: mensen schuiven aan en gaan met elkaar in gesprek. Bij elk Reumacafé zijn leden van de reumapatiëntenvereniging aanwezig om tips en trucs te delen over het omgaan met reuma. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie
Reumapatiëntenvereniging Almere,   of bel het secretariaat op 06 - 38 64 91 65.
RPV-Almere © 2018 - Webdesign WSonline