Thema Reumacafé 11 nobember: Yoga en reuma

foto Kaylene Liebenberg Reumacafé 11 november rechthoekigKan yoga helpen om stijve gewrichten soepeler te maken? Kaylene Liebenberg van Kuvira Yoga denkt van wel.
Zij deelt haar ervaringen tijdens het Reumacafé op zaterdag 11 november in GrandCafé Anno op de Grote Markt 121. Tussen 11 en 12 uur kunnen reumapatiënten binnenlopen. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. 

Yoga hoeft niet altijd samen te gaan met ingewikkelde houdingen waar je een soepel lijf voor moet hebben. Kaylene geeft onder andere Restorative Aerial Yoga waarbij de diepere spierlagen worden gestimuleerd om ruimte te creëren voor stijve gewrichten. Kaylene: “Je leert bij mij  om jezelf niet constant te identificeren met je lichaam en je klachten. Op die manier kun je objectief leren kijken naar je symptomen. Vanuit heldere overwegingen kun je een plan van aanpak maken voor jezelf. Dit zijn allemaal vaardigheden die reumapatiënten broodnodig hebben.”

De Reumacafés zijn elke tweede zaterdag van de maand. De opzet is informeel: mensen schuiven aan en gaan met elkaar in gesprek. Bij elk Reumacafé zijn leden van de reumapatiëntenvereniging aanwezig om tips en trucs te delen over het omgaan met reuma. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie:   of bel het secretariaat op 06 - 38 64 91 65.
RPV-Almere © 2019 - Webdesign WSonline