Hardlopen met reuma? Donderdag 11 januari informatieavond

foto hardloperDe eerste hardloopcursus voor reumapatiënten in Almere start op donderdag 18 januari. De week ervoor, donderdag 11 januari, is er een vrijblijvende informatieavond in Sporthal Waterwijk.

Voor wie?
De hardloopcursus is vooral bedoeld voor mensen met ontstekingsreuma. De trainingen zijn in ieder geval niet geschikt voor mensen met ernstige artrose, een gewrichtsprothese en ernstige houdingsafwijkingen.
Ben je onzeker of de cursus iets voor jou is? Overleg dan eerst met je reumatoloog (. of bel 036-868 8806). De reumatologen van het Flevoziekenhuis werken mee aan het project ‘Hardlopen met reuma’. 

Ondersteuning
De training wordt in Almere gegeven door 2 ervaren hardlooptrainers van Just Run. Zij worden ondersteund door een fysiotherapeut en een reumatoloog van het Flevoziekenhuis, die bij elke training aanwezig zijn om mogelijke zorgen weg te nemen.
Het trainingsprogramma kan voor elke deelnemer - individueel en op maat - worden aangepast.

De training
De training duurt 7 weken waarin de deelnemers trainen met als doel verbetering van looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. Er is één vaste groepstraining in de week, met daarnaast 1 of 2 huiswerktrainingen. In het programma wordt ook ruim aandacht besteed aan techniek, sportschoeisel en –kleding.
De hardloopcursus kost € 49,50. Mogelijk vergoedt de zorgverzekeraar een deel van de kosten.

Vragen
Voor meer informatie en aanmelding: www.hardlopenmetreuma.nl
Voor overleg met een reumatoloog: mail naar of bel 036-868 8806.
RPV-Almere © 2019 - Webdesign WSonline