Nieuw in Almere: reumatraining voor meer grip op je leven

foto Els Marijt en Rob Verweij reumatrainingDe training Reuma Uitgedaagd van het Reumafonds wordt voor het eerst in Almere gegeven. Twee trainers, die zelf ook reuma hebben, begeleiden andere reumapatiënten om beter te leren omgaan met hun ziekte.
De training vindt plaats in het Flevoziekenhuis op de zaterdagen 13 en 20 januari en 3 februari tussen 10 en 16 uur. Er is beperkt plaats, omdat de groepen klein zijn. Vol is vol, dus geef je snel op.

Meer informatie of aanmelding
Cursusleider Els Marijt op 06-53668404 , of www.reuma-uitgedaagd.nl.

 

Hoe ga ik om met onbegrip? Hoe communiceer ik met familie, collega’s en zorgverleners over de gevolgen van mijn reuma? Hoe kan ik persoonlijke doelen stellen en deze behalen? Allemaal vragen die op een ontspannen manier aan de orde komen tijdens de zelfmanagementtraining. Trainer Els Marijt vertelt: “ Mensen krijgen door deze training de regie meer in eigen hand, waardoor ze zich beter gaan voelen. Het contact tussen de deelnemers onderling is ook heel waardevol. Na de training blijven mensen elkaar vaak steunen.”

De training is voor iedereen, jong en oud, die een vorm van reuma heeft (zoals artrose, fibromyalgie, reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew etc). Deelnemers waarderen de training gemiddeld met een 8,5. Ze vinden de training praktisch en leren meer dan ze van tevoren hadden verwacht.

De training kost € 77,50, hierbij zijn drie lunches en een cursusboek inbegrepen. De kosten worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed via de aanvullende zorgverzekering. Leden van Reumapatiëntenvereniging Almere krijgen korting.

Meer informatie of aanmelding
Cursusleider Els Marijt op 06-53668404 , of www.reuma-uitgedaagd.nl.

 

 

RPV-Almere © 2019 - Webdesign WSonline